Parking Centrum Ezelstraat zorgt voor 139 bijkomende ondergrondse parkeerplaatsen in Brugge

©Davy Coghe (Foto Davy Coghe)
©Davy Coghe (Foto Davy Coghe)
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

In Brugge vond maandagmiddag de officiële opening plaats van de nieuwe parking ‘Centrum Ezelstraat’. Interparking en Stad Brugge realiseren zo 139 bijkomende ondergrondse parkeerplaatsen in het noorden van de binnenstad.

Met de opening van parking Centrum Ezelstraat – met ingang langs de Hugo Losschaertstraat – realiseert Interparking al de elfde publieke parkeergarage in Brugge. Enkel de parkeergarage langs de Predikherenrei wordt uitgebaat door een andere firma, met name Alfa Park. “De nieuwe parking heeft een goede ligging, in het noordelijke deel van de stad waar tot nog toe geen mogelijkheid was om ondergronds te parkeren”, zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). “Zoals de naam al aangeeft, ligt de nieuwe parking langs een van de bekendste toegangswegen naar de het centrum van Brugge; op wandelafstand van het Achiel Van Ackerplein, de Markt en de Stadsschouwburg.”

Schepen van Openbaar Domein en Financiën Mercedes Van Volcem (Open VLD Plus) wijst er ook op dat de nieuwe parking een groot voordeel is voor de handels- en horecazaken in de Ezelstraat en de Vlamingstraat. “Stad Brugge is zelf ook aandeelhouder in deze parking dus als er veel gebruik van wordt gemaakt is dat ook goed voor onze stadskas”, aldus nog Van Volcem. De parkeergarage bestaat uit twee ondergrondse niveau’s en heeft 139 parkeerplaatsen, waarvan zeven plaatsen voor mensen met een beperking. Verder is de parking voorzien van recente technologie zoals contactloze toegang via nummerplaatherkenning, de mogelijkheid om online een plaats te reserveren en de compatibiliteit met de Brugse Pcard+, waarmee onder meer een korting van 20 procent op de parkeertarieven kan bekomen worden.

Intussen wordt ook volop verder gewerkt aan de uitbreiding van de ondergrondse parking ‘t Zand. Die moet zorgen voor 625 bijkomende parkeerplaatsen en de uitbreiding zou klaar moeten zijn tegen de paasvakantie van 2022.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier