Parkeren in centrum van Ieper vanaf vandaag fiks duurder

Redactie KW

Enkele maanden geleden besliste het Ieperse stadsbestuur om een nieuw parkeerbeleid te introduceren in de binnenstad.

Op die manier hopen ze dat de parkeerdrukte in het centrum zal dalen en bewoners meer kans krijgen om hun wagen in de omgeving van hun huis te parkeren. Het nieuwe parkeerbeleid is sinds maandag 2 juni van kracht.

Duurdere tarieven

De meest opvallende wijziging in het parkeerbeleid is dat de tarieven voor de betalende parkeerplaatsen verdubbelen. “Het eerste halfuur is gratis om shoppers een kans te geven vlug enkele winkels te bezoeken”, legt schepen van Verkeer en Mobiliteit Dominique Dehaene (CD&V) uit. “Voor het eerste uur betaal je 1 euro, voor het tweede ook 1 euro en voor het derde 2 euro. Wie niet betaalt, krijgt 20 euro boete per halve dag. Dat is eveneens een verdubbeling van het huidige tarief.”

De binnenstad is ingedeeld in drie parkeerzones. Afhankelijk van in welke zone je parkeert, moet je betalen, je blauwe parkeerschijf gebruiken of is het gratis.

Randparkings

Die gratis plaatsen zjin vooral te vinden op de recent aangelegde randparkings, goed voor 570 parkeerplaatsen: 100 aan de Leopold III-laan, 150 op het Minneplein, 200 extra in de stationsomgeving en 120 aan de Rijselsepoort. Het stadsbestuur wil mensen dus aanzetten om hun auto achter te laten aan de rand van de stad en te voet of met de centrumbus naar het centrum te gaan.

De nieuwe parkeermeters stonden zondag al ter plaatse, maar waren nog niet actief. Sinds maandag zijn ze dat wel.

(JL – foto JL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier