Parkeerplein kan nu ook gebruikt worden als marktplein

Schepen Ives Goudeseune vindt de heraanleg erg geslaagd.© GF
Schepen Ives Goudeseune vindt de heraanleg erg geslaagd.© GF
Redactie KW

Op het pleintje in de Boomgaardstraat kan er sinds zaterdag opnieuw geparkeerd worden. De parkeerstroken en het voetpad (tussen Burchtstraat en ABC-straat) werden heraangelegd. Deze werken kaderden in fase 3 van de collectorwerken in de binnenstad.

Bij de uitvoering van de heraanleg werd rekening gehouden met het behoud van de lindebomen. De aannemer heeft alles in het werk gesteld om de harmonie tussen deze bomen en het gebruik van de parkeerplaatsen te combineren. Hierdoor heeft het parkeerplein een nieuwe uitstraling gekregen.

De bomen zijn nu afgeschermd met hoekpalen zodat men deze bij het parkeren niet meer kan raken. Dit kan enkel maar de gezondheid van de bomen ten goede komen.

“Deze lindebomen werden aangeplant na de herstelwerken aan de Ieperlee rond 1920. Dit zijn waarschijnlijk de enige overlevende exemplaren van de vele ‘straatbomen’ die in de herstelperiode na WOI werden aangeplant. Het is dan ook een zeer aangenaam ogend plein geworden dat rekening houdt met de aanwezigheid van de mooie lindebomen”, vindt Ives Goudeseune, schepen van Openbaar Domein.

Het parkeerplein kan nu ook gebruikt worden als marktpleintje. Wat nu de Boomgaardstraat heet, was vroeger immers de Oude Botermarkt. Dit verwijst naar de laatst genoemde marktfunctie van de straat.

(xcom)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.