Parkeerplaatsen verdwijnen om file aan inrit K in Kortrijk te vermijden

Dominique Desmeytere, shoppingmanager van het winkelcentrum K en schepen van Mobiliteit Axel Weydts tonen het resultaat van de werken. © AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

De werken aan de inrit van de parking van shoppingcenter K in Kortrijk in de Zwevegemsestraat in Kortrijk zijn klaar. Bedoeling van het stadsbestuur is om de lange files van vorig jaar te vermijden. Om dat te realiseren werd het voetpad aangepast en verdwenen er vier parkeerplaatsen.

In oktober kondigde het stadsbestuur de aanpassingswerken in de Zwevegemsestraat al aan. Bedoeling was dat er een aparte invoegstrook voor de inrit parking K zou komen. Daarvoor moesten vier parkeerplaatsen tussen de Pluimstraat en de inrit van de ondergrondse parking verdwijnen. Daarnaast werd het voetpad aangepast, werden er klinkers weggenomen en nieuwe wegmarkeringen aangebracht.

De werken werden uitgevoerd door NV Wegenbouw Ockier en kostten 20.000 euro. Sinds maandag is alles afgewerkt en kunnen wagens en fietsers er weer passeren.

Kleine ingreep met groot effect

Op sociale media werd hier en daar meteen al gemord over de verdwenen parkeerplaatsen. Maar schepen van Mobiliteit Axel Weydts (SP.A) ziet vooral voordelen. “Dit is een kleine ingreep met wellicht een groot effect. Door de extra rijstrook wordt het bestemmingsverkeer voor de parking gescheiden van het doorgaand verkeer op de kleine ring R36.”

“Zo zou er in de toekomst minder file moeten zijn in de Zwevegemsestraat en de omgeving. In combinatie met de aanpassingen in de parking zelf wordt de bereikbaarheid hier echt verbeterd.”

Door de verbeterde inrit is er dus minder kans tot filevorming die zich voor de aanpassingswerken op piekmomenten in het weekend tot in de Oudenaardsesteenweg en omgeving liet voelen. De vraag voor aanpassingen in de Zwevegemsestraat werd ook gesteld door Dominique Desmeytere, shoppingmanager van het winkelcentrum K.

Hij reageert tevreden. “De nieuwe, verbrede toegang is een volgende stap in een nog betere bereikbaarheid van K in Kortrijk. Dit, in aanvulling met de reeds eerder uitgevoerde werkzaamheden in de parking zelf, zal parkeren onder K in Kortrijk nog eenvoudiger maken voor wie met de wagen komt.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier