Paniek voor terreur in station Brugge wegens… pensioen treinbestuurder

Redactie KW

Er waren luide knallen te horen en verschillende mensen panikeerden.

Op het perron van Brugge brak deze namiddag grote paniek uit door een reeks ontploffingen. De aanwezige reizigers dachten aan een aanslag en doken in paniek achter bloembakken en liepen al wenend weg. Achteraf bleek het om een pensioenviering van een treinbestuurder te gaan. “We willen ons oprecht excuseren”, klinkt het bij NMBS.

Complete chaos in het station van Brugge deze middag. Omstreeks 17 uur doken bezorgde reizigers in paniek we en liepen al wenend door het station. De aanleiding was een reeks ontploffingen en de aanwezigheid van de politie op een van de perrons. Om het pensioen van een treinbestuurder te vieren waren collega’s opgedaagd om de man te vieren. Wat de meeste reizigers niet wisten, was dat dat gebeurde met een reeks ontploffingen door voetzoekers. Toen de trein het station binnenreed, weerklonken dan ook luide knallen langs het perron. “We hadden op voorhand de actie aangekondigd via de intercom. Helaas is de boodschap niet bij alle reizigers aangekomen. We willen ons dan ook oprecht verontschuldigen voor de actie”, klinkt het bij de NMBS.

In eerste instantie dacht ik dat er een crimineel aan boord van onze trein zat

Eén van de aanwezige reizigers omschrijft de sfeer. “Ik zat op de trein zelf en zag bij het binnenrijden van Brugge heel wat politie op het perron staan. De trein toeterde ook meer dan normaal. In eerste instantie dacht ik dat er een crimineel aan boord van onze trein zat. Enkele seconden later hoorde ik luide knallen en zag ik mensen op het perron wegduiken en al wenend weglopen. De chaos was eventjes compleet”, vertelt treinreiziger Niels Vermeulen. Via de intercom werd al snel omgeroepen dat er geen gevaar was, maar de aanwezige reizigers spuwen op sociale media hun ongenoegen uit over de actie.

Dommeriken, iedereen was doodsbang“, klinkt het bij een vrouwelijke reiziger. Bij de NMBS beseffen ze dat er een fout is gemaakt. “In tijden van terreur was dit niet de beste manier om het pensioen van die bestuurder te vieren. In de toekomst zal dit dan ook niet meer gebeuren. Echt waar: onze oprechte excuses“, zegt de woordvoerder van de NMBS.

(MM)