Paasvakantie bezorgt luchthaven Oostende historische drukte

Redactie KW

Het is aan het begin van de paasvakantie heel druk op de luchthaven van Oostende, vooral door de omgeleide vluchten van luchtvaartmaatschappij Jetairfly.

Dat geeft woordvoerder Hans Vanhaelemeesch van Jetairfly mee na de ochtendpiek vrijdagochtend.

Initieel stonden er vrijdag 6 vluchten van Jetairfly gepland, maar door de aanslagen in Brussel eerder deze week werd dat getal opgevoerd tot 32, goed voor 4.700 passagiers. “Vanochtend was er een piekmoment tussen 6 en 10 uur”, zegt Hans Vanhaelemeesch. “In die tijd waren er 10 vluchten. Het is een historische dag voor Oostende. Ik kan me niet voor de geest halen wanneer hier nog eens zoveel beweging was van passagiersvliegtuigen.”

Oostende krijgt hier een kans om een visitekaartje af te leveren

Volgens Jetairfly wordt een huzarenstukje afgewerkt. “Dat is het resultaat van tomeloze inzet van onze mensen en van de mensen van de luchthaven. Oostende krijgt hier een kans om een visitekaartje af te leveren.”

Zaterdag wordt er nog een piek verwacht en ook de komende dagen zal het druk blijven in de luchthaven. Jetairfly besliste om nog zeker tot en met volgende week vrijdag vanuit de regionale luchthavens te werken, en dan vooral vanuit Oostende, goed voor samen 272 vluchten en 43.000 passagiers. “Er is nog geen sluitende duidelijkheid over Zaventem. Wij achten het dus raadzaam om tijdens de paasvakantie duidelijkheid te scheppen voor onze reizigers. Het vluchtschema ligt al vast tot volgende woensdag. De reizigers worden allemaal op de hoogte gebracht.”

Ook de busdienst van Oostende naar Wetteren en de Heizel en van de Heizel naar Oostende werkt goed. “Onze dienst wordt enorm geapprecieerd. Zeker voor de mensen vanuit het binnenland die naar Oostende willen komen. We hebben zelfs nog extra bussen ingelegd door de grote interesse”, besluit Vanhaelemeesch.

Er wordt reizigers nog steeds aangeraden om zich drie uur vóór vertrek aan te melden in de luchthaven omwille van de drukte en de veiligheidsmaatregelen.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.