Paaltjes verhinderen doorgaand verkeer in Bontestierstraat

De Bontestierstraat, een landelijke straat die de Waregemstraat met de Vichtestraat verbindt, is sinds deze week enkel nog een doorgangsweg voor voetgangers en fietsers. Het doorgaand verkeer van voertuigen wordt voortaan onmogelijk. Ter hoogte van de kerkwegel Bontenospad werden fluorescerende paaltjes geplaatst.

De schepenen Bert Schelfhout en Regine Rooryck ter hoogte van de wegversperring in de Bontestierstraat.© DRD
De schepenen Bert Schelfhout en Regine Rooryck ter hoogte van de wegversperring in de Bontestierstraat.© DRD

“De Bontestierstraat was een straat voor plaatselijk verkeer, maar werd nog al te vaak als een sluipweg gebruikt”, verduidelijken schepen van Openbare Werken Bert Schelfhout (Open Vld) en schepen van Mobiliteit Regine Rooryck (CD&V).

“De problematiek werd verscheidene keren aangehaald in de mobiliteitscommissie. Na overleg met de buurtbewoners hebben we beslist om ter hoogte van de kerkweg een versperring met fluorescerende paaltjes te plaatsen.”

“Doorgaand verkeer van auto’s is niet langer mogelijk. Dat hebben we bij het binnenrijden van de Bontestierstraat, zowel aan de kant van de Waregemstraat als aan de Vichtestraat, duidelijk gemaakt door het plaatsen van de nodige signalisatie. Voor voetgangers en fietsers verandert er niets.”

(DRD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.