P&O Ferries legt treinverbinding in tussen Zeebrugge en het Italiaanse Triëst

Redactie KW

Reder P&O Ferries maakt werk van een nieuwe treinverbinding tussen Zeebrugge en de Italiaanse havenstad Triëst. Dat kondigt de reder donderdag aan.

P&O Ferries zal een nieuw treindienst organiseren tussen Zeebrugge en Triëst. Het gaat om twee diensten per week met een zogenaamde nieuwe ‘Ekol blok trein’. Er wordt gemikt op 5.000 verzendingen per jaar vanuit Triëst. “We willen onze rail- en ferrydiensten verder uitbreiden door de link tussen het Europese continent en Groot-Brittannië te versterken. Om aan de groeiende exportvraag vanuit Europa naar Groot-Brittannië te beantwoorden verdubbelde P&O Ferries in 2016 nog zijn overslagcapaciteit in Zeebrugge met de ingebruikname van de nieuwe Westerhoofd Terminal. Hierdoor kunnen vandaag 700.000 units per jaar verscheept worden, met ruimte voor groei“, zo legt managing director Janette Bell uit waarom die nieuwe dienst vanuit Zeebrugge er komt.

P&O merkt na de eerste jaarhelft op dat de volumes per trein met 14 procent zijn toegenomen vanuit hun continentale hubs. Het bedrijf heeft al een verbinding vanuit Zeebugge naar Segrate, Busto en Novara in Italië en Oradea in Roemenië.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier