Overweg Brandhoek maandag opnieuw volledig open voor verkeer

Op 7 januari gebeurde een ongeval met een lege bus van De Lijn op de spoorweg ter hoogte van de Grote Branderstraat in Vlamertinge.© EF
Op 7 januari gebeurde een ongeval met een lege bus van De Lijn op de spoorweg ter hoogte van de Grote Branderstraat in Vlamertinge.© EF
Redactie KW

Sinds woensdag 3 februari kunnen fietsers en voetgangers weer gebruik maken van de overweg bij de Grote Branderstraat in Vlamertinge. In de loop van maandagvoormiddag 8 februari zal ook gemotoriseerd verkeer er opnieuw kunnen passeren. De overweg was bijna een maand lang afgesloten na een ongeval met een bus van De Lijn.

Op 7 januari gebeurde een ongeval met een lege bus van De Lijn op de spoorweg ter hoogte van de Grote Branderstraat in Vlamertinge. De infrastructuurschade werd hersteld, maar desondanks bleef de overweg nog enige tijd gesloten omdat de veiligheid van alle weggebruikers steeds centraal staat. Dat zorgde voor ongerustheid bij veel buurtbewoners.

Oorspronkelijk was het voorstel van Infrabel de overweg pas te openen nadat enkele aanpassingen aan de omgeving waren gebeurd om de veiligheid op de overweg verder te verbeteren. Hiervoor dienen een aantal aanpassingen uitgevoerd te worden door het Vlaamse Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), dat bevoegd wegbeheerder is. De procedure hiervoor zou enkele maanden in beslag nemen.

Omrijden niet houdbaar

Burgemeester Emmily Talpe, bevoegd voor Mobiliteit : “Door de afgesloten overweg moet wie van en naar de Brandhoek wil een heel eind omrijden. Het effectief uitvoeren van de aanpassingen zou vanwege het studiewerk nog enkele maanden op zich laten wachten en we vonden het niet houdbaar de overweg al die tijd afgesloten te houden. We drongen daarom aan de overweg meteen weer open te stellen. Na constructief overleg met Infrabel en AWV kon iedereen zich daar in vinden.”

In de loop van maandagvoormiddag 8 februari zal Infrabel samen met de aannemer ter plaatse komen om de overweg volledig open te stellen. Voor fietsers en voetgangers is de overweg al sinds woensdag toegankelijk. Infrabel, AWV en stad Ieper starten de procedures en het technische overleg op om naar de toekomst de veiligheid op de overweg verder te verbeteren.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.