Oververhit remsysteem bus zorgt even voor onrust

Een defect aan de remklauw lag aan de basis van de rookontwikkeling. © CL
Redactie KW

Woensdagvoormiddag werd de brandweer opgeroepen voor een brandende bus aan de Menenpoort. Het bleek loos alarm. Een technisch defect aan de remmen had de rook veroorzaakt.

Even na 9 uur deze morgen zag de chauffeur van de bus die lijn 4 doet – de verbinding met het Ring Shopping Center – plots gitzwarte rook verschijnen uit het rechterachterwiel waarna meteen alarm werd geslagen. De bestuurder kon de bus ter hoogte van de Moorseelsestraat tot stilstand brengen en de vier passagiers konden de bus veilig verlaten.

De brandweer was vlug ter plaatse en kreeg de situatie snel onder controle. “Van een echte brand was er geen sprake”, klinkt het bij de brandweerofficier. “Door een technisch mankement aan de remklauw achteraan de bus raakte het remsysteem oververhit en begon het hevig te roken. De chauffeur reageerde correct en onze diensten konden, door gebruik te maken van de brandslang, het remsysteem afkoelen”.

Een technicus van de vervoersmaatschappij kwam eveneens ter plaatse en stelde vast dat de bus nog rijvaardig was. Het voertuig werd dan ook naar een herstelatelier gebracht.

De vier passagiers kozen ervoor om de rest van hun traject te voet verder te zetten. De Moorseelsestraat werd tijdens de interventie voor het verkeer afgesloten. (CL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier