Ouderraad van Ieperse Sint-Jozefsschool pleit voor veiligere Meenseweg

© JL
Jeroen Laseure

De ouderraad van de Sint-Jozefsschool heeft een memorandum met hun standpunten opgesteld en bezorgt aan alle Ieperse politieke partijen.

“Met de ouderraad ijveren we al vele jaren voor een veiligere schoolomgeving”, vertelt Alexander Allaert, voorzitter van de werkgroep mobiliteit en veiligheid binnen de ouderraad. “Met 400 leerlingen is de Sint-Jozefsschool de grootste vestiging van een lagere school in Ieper. Op piekmomenten komen 120 leerlingen met de fiets naar school en er zijn ook veel kinderen die te voet gaan, maar de omgeving is niet aangepast voor hen. De voet- en fietspaden vlakbij de school zijn te smal, de oversteekplaatsen onvoldoende zichtbaar, kruispunten zijn aangepast voor het autoverkeer, maar niet afgestemd op fietsers en voetgangers… De Meenseweg voldoet niet aan de verwachtingen van kwetsbare weggebruikers. Al is het niet allemaal negatief. Er zijn al enkele aanpassingen gebeurd, zoals nachtelijke ledverlichting, een daling van de snelheidslimiet, nieuwe zebrapaden, maar dat is nog te weinig. We pleiten voor een herinrichting van de Meenseweg met bredere en beter afgescheiden fietspaden, bredere voetpaden, beter zichtbare oversteekplaatsen en remmende factoren.”

We pleiten voor een herinrichting van de Meenseweg

De ouderraad heeft het memorandum bezorgd aan alle Ieperse politieke partijen. “We hebben gevraagd of ze bereid zijn om ons memorandum te ondertekenen en dus op te nemen in hun programma voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen. Dit gaat niet enkel over de schoolkinderen, maar ook om de andere schoolgaande jeugd, bewoners van het nabijgelegen woonzorgcentrum en alle buurtbewoners.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier