Oudenburgse centrumstraten worden voorrangswegen

“We zullen weldegelijk de nodige maatregelen nemen. Zo wordt de Zandvoordsestraat smaller en zal bij de heraanleg van de Dorpsstraat in Ettelgem rekening gehouden worden met de veiligheid”, verzekerde de burgemeester. © Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

De gemeenteraad van 14 september keurde meerderheid tegen minderheid de vaststelling van een aanvullend verkeersreglement tot het inrichten van de Ettelgemsestraat, Weststraat en Zandvoordsestraat als voorrangswegen goed. De Dorpsstraat is al geruime tijd een voorrangsweg.

“Daar zijn de voorbije twee jaar beduidend minder verkeersongevallen gebeurd”, zei burgemeester Anthony Dumarey.

Oppositieraadslid Peter Velle (CD&V) uitte over deze beslissing zijn bezorgdheid naar veiligheid toe. “Dit zal uitnodigend zijn om de snelheid fel de hoogte te doen ingaan. We begrijpen de wijziging wel, maar kunnen ons niet akkoord verklaren zonder de nodige maatregelen.”

“We zullen weldegelijk de nodige maatregelen nemen. Zo wordt de Zandvoordsestraat smaller en zal bij de heraanleg van de Dorpsstraat in Ettelgem rekening gehouden worden met de veiligheid”, verzekerde de burgemeester. (LIN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.