Oudenburg test overdekte stalling voor bakfietsen uit

Op de foto zien we de schepenen Gino Dumon en Romina Vanhooren en burgemeester Anthony Dumarey bij de eerste fietsbeugel. © LIN
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Het stadsbestuur van Oudenburg start een proefproject voor overdekte fietsenstallingen voor bakfietsen. In deelgemeente Ettelgem werd een eerste fietsbeugel geplaatst gericht op bakfietsen.

“Er komen steeds meer bakfietsen in het Oudenburgse straatbeeld, maar niet iedereen heeft voldoende ruimte om die veilig te plaatsen. Ook op het voetpad is er vaak onvoldoende ruimte. Er kwam de vraag van enkele inwoners om voor veilige fietsenstallingen te zorgen. De stad start alvast een proefproject”, zegt schepen van Mobiliteit Gino Dumon.

“Onder de autosnelwegbrug in Ettelgem werd een eerste fietsbeugel voor bakfietsen geplaatst. Op deze locatie kan de bakfiets beschermd tegen regen en wind, op een verlichte plek en nabij de huizen worden gestald. Als we merken dat deze plaats vaak gebruikt wordt, zullen we de fietsbeugels nog op andere plaatsen ïnstalleren”, vult burgemeester Anthony Dumarey aan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier