Oude brug N371 in Brugge tegen de vlakte

Redactie KW

In de nacht van vrijdag op zaterdag ging aannemer Aclagro uit Wondelgem van start met de afbraakwerken aan de oude brug van de N371 Blankenbergsesteenweg over de N31 Expresweg. Zaterdagmorgen waren de werken al goed gevorderd.

Vorige week werd al de nieuwe brug van de N371 Blankenbergse Steenweg in gebruik genomen. Deze hoort bij het vernieuwde op- en afrittencomplex Blauwe Toren voor de aanleg van de A11. De logische volgende stap was dus de afbraak van de oude brug over de N31, die vrijdagnacht van start ging. Zaterdagmiddag gingen de laatste restanten tegen de vlakte. “Vrijdagavond werd omstreeks acht uur de Expresweg afgesloten, daarna hebben we eerst de rijweg afgeschermd en konden dan de effectieve sloopwerken worden aangevat. Alles is probleemloos verlopen en we zitten prima op schema”, zegt werfleider Bart Billiet.

Maandagmorgen om 6 uur moet de Expresweg immers alweer opengaan. Tot dan volgt het verkeer er een omleiding via de op- en afritten, wat tot aanzienlijk meer drukte leidde. Dit weekend wordt er overigens ook gewerkt aan de brug De Rampe van de N348 Stationsweg over de sporen. Het verkeer moet er overdag over versmalde rijstroken, ‘s nachts geldt er beurtelings verkeer. (WKV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.