Organisatoren van fuif in Wervik vragen extra veiligheidsmaatregelen

Na het ongeval met vluchtmisdrijf vrijdagavond aan Gasthof ’t Kapittel in de Ooievaarsstraat in Wervik vragen de organisatoren van de fuif ‘fin d’examens’ in datzelfde café aan de stad en politie extra veiligheidsmaatregelen.

© Marc Verhaeghe

De fuif vindt volgende week donderdag plaats. De organisatoren doen zelf enkele voorstellen.

“Slachtoffer Dieter Forrest, die door een auto werd opgeschept, is een goede vriend”, zegt mede-organisator Koos Leroy, bij de jeugd bekend als dj Koos. “We willen uit voorzorg enkele maatregelen om tijdens onze fuif een gelijkaardig ongeval te voorkomen. Ik verstuurde een mail aan de stad en de politie, met enkele voorstellen zoals het plaatsen van een mobiele snelheidsmeter. Er geldt zone 30 in de Ooievaarsstraat. Zo’n snelheidsmeter waarschuwt de automobilisten wanneer ze te snel rijden.”

Tijdelijke snelheidsdrempel

“Als bijkomende optie dacht ik om een tijdelijke snelheidsdrempel aan te leggen ter hoogte van de toegang tot ’t Kapittel. Dit met een kabelgoot over de rijbaan. Zo zijn de bestuurders verplicht af te remmen. Waar de bezoekers op het voetpad lopen, kunnen er ook hekken worden geplaatst met daarop de nodige waarschuwing.”

“We luisteren natuurlijk ook graag naar voorstellen van de stad of de politie”, benadrukt Koos Leroy. “We hopen alvast dat deze voorzorgen worden genomen om de veiligheid te garanderen en ongevallen als vorige vrijdag te voorkomen.”

(EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.