Oppositie laakt aanpak parkeerzone aan De Superkip in Oostrozebeke

(foto CLY)
(foto CLY)
Julien Cluyse
Julien Cluyse Medewerker KW

Nog maar pas is, in het kader van de dorpskernvernieuwing, de volledige parkeerzone tegenover café Vrij Polen en winkel De Superkip volledig afgewerkt, of de oppositie INSPRAAK-nu roert zich al: raadslid Koen Vandenbroucke noemt het ‘de kroniek van een aangekondigd parkeerprobleem’.

Volgens het raadslid zijn er parkeerproblemen aan De Superkip omdat er te weinig parkeerstroken zijn, en bovendien zouden de nieuwe parkeerstroken ingenomen worden door de bewoners van de appartementen, waardoor de klanten van de winkel onvoldoende parkeerruimte hebben en er chaos ontstaat. Bovendien zouden de nieuw aangelegde voetpaden veel te breed zijn.

Schepen van Openbare Werken Olivier De Marez gaf toe dat, na de heraanleg van de weg en de parking tussen Vrij Polen en Ettingen, er zeven parkeerplaatsen verdwenen zijn.

Niet altijd voor de deur

“Vroeger was er ter hoogte van De Superkip een ruime parkeerplaats waar de auto’s naast elkaar konden parkeren, maar dat mocht niet langer omdat zulks onveilig was, zodat er voortaan in één rij moet geparkeerd worden. Voor de winkel zelf is hetzelfde aantal parkeerplaatsen gebleven. In het verleden was er ook een parkeerplaats tegenover café Vrij Polen, maar daar staan nu appartementen. De klanten van De Superkip moeten begrijpen dat je niet altijd tot op tien meter van de schuifdeur kunt rijden. Vergeet niet dat er dertig meter verder dertig parkeerplaatsen liggen, en op zestig meter nog eens 85.”

Raadslid Koen Vandenbroucke stelde alvast dat de uitbater van De Superkip niet gelukkig is met deze toestand, waarop schepen Olivier beloofde eens contact op te nemen met die man.

Ook burgemeester Luc Derudder mengde zich in het debat en sprak raadslid Vandenbroucke tegen, want de uitbater zou wél heel tevreden zijn met de nieuwe toestand.

“Vroeger was het hier een wirwar van geparkeerde wagens, en door de nieuwe aanleg is dat parkeerprobleem opgelost, en dat was een doelbewuste keuze van het bestuur. Hoe dan ook is de nieuwe toestand een serieuze verbetering tegenover de vroegere toestand”, meende Derudder.

(JC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.