Oppositie hekelt hoge parkeerprijzen in Kortrijk: “Heksenjacht op de auto mag nu stoppen”

Dat de parkeertarieven zouden stijgen, ontkende de stadscoalitie lange tijd in alle talen. “Maar na de verkiezingen van oktober kwam de aap uit de mouw”, reageert CD&V-fractieleider Hannelore Vanhoenacker op de tariefverhoging.

© AN

“Wij hadden de schepen gewaarschuwd toen hij per se Parko wilde overnemen. Dat leidt tot financiële drama’s waar de burgers nu mogen voor opdraaien. Die hogere tarieven zijn gewoon een verdoken belasting. Wij zijn niet tegen een groen en verkeersveiliger centrum, wel tegen extra belastingen waar geen enkele investering of duidelijk mobiliteitsplan tegenover staat. De heksenjacht op de auto mag nu wel stoppen.”

David Wemel van Groen sluit zich daar grotendeels bij aan. “We hebben het bestuur keer op keer verwittigd. Ook wij zijn uiteraard voor een veilig centrum, maar de manier waarop lijkt nergens naar. Er is niet overlegd met handelaars of verenigingen en het idee van P&R blijft dode letter. Daar moet veel meer op gelet worden. Net als op een betere verbinding voor het openbaar vervoer.”

Vlaams Belang heeft helemaal geen oren naar het nieuwe parkeerbeleid. Wouter Vermeersch: “Het wordt tijd tijd dat Kortrijk stopt met het buitenpesten van automobilisten. Onze ouderen zijn niet meer welkom in de stad, maar dat kan het bestuur niets schelen.”

(AN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.