https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Oplossing voor vlotter verkeer aan de Ieperhoek in de maak

© (Foto EF)
Redactie KW

De verkeersveiligheid in de Komenstraat in Wijtschate en de Steenstraat in Mesen wordt al langer dan vandaag op de proef gesteld. De doorgaande weg die Heuvelland en Mesen met Komen-Waasten verbindt zorgde al voor veel problemen. Op de gemeenteraad van Heuvelland werd nu een intentieverklaring goedgekeurd om eindelijk tot een betere verkeersstroom te komen.

Aan de Ieperhoek zijn er al lang problemen met de leefbaarheid en de verkeersveiligheid. Veel verkeer, gecombineerd met een moeilijke doortocht voor het verkeer, zorgt ervoor dat er vaak gevaarlijke situaties ontstaan. Nu moeten volgende maatregelen voor een betere verkeerssituatie zorgen.

De firma Clarebout engageert zich om aanvoer naar de fabriek in Nieuwkerke via andere wegen te sturen. Op die manier kan een heel deel van het vrachtverkeer in de Komenstraat verminderen. De gemeente en de politiezone maken werk van meer controles op ander doorgaand vrachtverkeer die niet in Heuvelland moet zijn.

“We voorzien verder een aantal uitwijkzones, zodat verkeer beter kan kruisen,” aldus burgemeester Wieland De Meyer. Detail hierbij is dat deze uitwijkzones aan de kant Wijtschate worden aangeduid met verkeersborden, kant Mesen gebeurt dit door middel van een gele stippellijn. Kant Mesen gaat het over twee uitwijkzones, kant Wijtschate over een zevental waardoor een aantal parkeerplaatsen voor de inwoners van Wijtschate verdwijnen.

“Voor die inwoners voorziet de gemeente de aankoop van een perceel achter de woningen zodat de inwoners een toegang krijgen naar hun tuin, en zo hun wagen in alle veiligheid achteraan te parkeren,” reageert de Heuvellandse burgemeester. De derde maatregel is de installatie van een zone 30.

“De Vlaamse overheid heeft zich geëngageerd om hier trajectctontrole te voorzien, zodat dat zeker nageleefd wordt.” In Heuvelland onthield de oppositie (N-VA en CD&V) zich bij de stemming wat voor burgemeester Wieland De Meyer gelijk stond aan het niet goedkeuren van het voorstel. In Mesen wordt het punt besproken op de gemeenteraad van dinsdag 21 september. (MDN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten