Alle borden en wegomleggingen zijn in vrijdagnamiddag weggenomen. De lichten aan de kant van de Hertsbergsestraat moeten er voor zorgen dat het verkeer komende van Oostende geen file meer kan vormen op de E40. Dat zorgde vaak voor gevaarlijke situaties. "Het is nu zelfs zo", vertelt een verantwoordelijke van het Agentschap Wegen en Verkeer.

"Dat er op de afrit een lus ligt die via een sensor aanduidt of er file gevormd wordt? Als dat zo is dan is het systeem zo geregeld dat de lichten wat langer op groen blijven staan, zodat het verkeer wat vlugger van de snelweg kan geleid worden. Ook de fietsers komende van Hertsberge die de op- en afrit moeten oversteken zullen vanaf nu hun leven niet meer moeten riskeren. Zij kunnen via een drukknop maken dat alle autoverkeer rood krijgt. Zo kunnen ze veilig de op -en afrit passeren."

(PH)

Alle borden en wegomleggingen zijn in vrijdagnamiddag weggenomen. De lichten aan de kant van de Hertsbergsestraat moeten er voor zorgen dat het verkeer komende van Oostende geen file meer kan vormen op de E40. Dat zorgde vaak voor gevaarlijke situaties. "Het is nu zelfs zo", vertelt een verantwoordelijke van het Agentschap Wegen en Verkeer."Dat er op de afrit een lus ligt die via een sensor aanduidt of er file gevormd wordt? Als dat zo is dan is het systeem zo geregeld dat de lichten wat langer op groen blijven staan, zodat het verkeer wat vlugger van de snelweg kan geleid worden. Ook de fietsers komende van Hertsberge die de op- en afrit moeten oversteken zullen vanaf nu hun leven niet meer moeten riskeren. Zij kunnen via een drukknop maken dat alle autoverkeer rood krijgt. Zo kunnen ze veilig de op -en afrit passeren."(PH)