https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Oostrozebeke zet Meulebeke onder druk voor start werken Gentstraat

Voorlopig is er nog uitstel voor de sloop van het oude duivenlokaal de Fezant gelegen in de Gentstraat. De oude café moet plaatsmaken voor nieuwe fietspaden langs de Gentstraat. © CLY
Redactie KW

Tijdens de jongste raadszitting kwam de oppositie Inspraak. nu via raadslid Greet Desmet met het voorstel om via een schrijven druk uit te oefenen op de gemeente Meulebeke, die de geplande werken in de Gentstraat tegenhoudt. Hun meerjarenplan geraakt maar niet goedgekeurd.

“Wij hebben ook via een Vlaams parlementslid een schriftelijke vraag gesteld aan het kabinet van Lydia Peeters”, opende raadslid Greet Desmet. “Het antwoord luidde: ‘om de hinder in de regio te beperken, werden de werken op grondgebied Meulebeke en Oostrozebeke in één dossier aanbesteed. Dus dient ook Meulebeke de goedkeuring te geven voor haar aandeel vooraleer de werken op grondgebied Oostrozebeke kunnen aangevat worden. Wij hebben ook vernomen dat Oostrozebeke en Dentergem een schrijven richten aan Meulebeke met de vraag om tot een oplossing te komen door deze investering uit het meerjarenplan te halen en eventueel apart goed te keuren zodat er op het grondgebied van Oostrozebeke en Dentergem kan van start gegaan worden met de werken’.”

Gezond verstand

Schepen Olivier De Marez bevestigde dat de gemeente Oostrozebeke een brief gestuurd heeft naar alle gemeenteraadsleden van Meulebeke met de vraag om hun gezond verstand te gebruiken zodat de werken in de Gentstraat kunnen starten. De werken zijn opgenomen in het meerjarenplan van de gemeente, maar dat plan geraakt niet goedgekeurd in de gemeenteraad. Of Oostrozebeke door deze vertraging toegezegde subsidies zal mislopen, is maar de vraag. Volgens schepen De Marez werd hieromtrent al contact opgenomen met het kabinet van de minister en dat zou niet het geval zijn. (CLY)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.