Oostrozebeke start infocampagne over heraanleg bekende ‘doortocht’

Schepen De Marez op het kruispunt dat twee maanden dicht gaat. © CLY
Redactie KW

De Oostrozebekenaren kijken aan tegen langdurige mobiliteitsproblemen. De heraanleg van de fameuze doortocht zal in het hart van de gemeente voor heel veel hinder zorgen, die niet zomaar in een mum van tijd van de baan zal zijn.

Het moeilijke of delicate punt van de werken wordt het kruispunt in het centrum tegenover de kerk, dat maximaal twee maanden volledig zal worden afgesloten. Vanzelfsprekend staat de handelaars van het centrum een moeilijk periode te wachten. Schepen Olivier De Marez is zich best bewust van de hinder die eraan komt maar hij verzekert een degelijke online infocampagne.

Corona verandert alles

“Wij hebben met het college de zaak heel grondig voorbereid voor bewoners en handelaars. Zo waren er normaal nog twee infovergaderingen met de betrokken bewoners voorzien, maar door de coronacrisis kunnen die nu niet plaatsvinden. Nu kan je op de website van de gemeente terecht. Normaal gezien zouden de werken kunnen starten op 4 mei, maar met de coronacrisis is niets meer zoals het was. Heel wat aannemers hebben nu al laten weten dat het heel moeilijk wordt om aan de nodige bouwmaterialen te geraken“, aldus de schepen.

Veiligheid boven alles

“Hoe dan ook krijgen wij aanwijzingen vanuit de overheid om met dergelijke werken niet te talmen en ze zeker niet uit te stellen. Als we van start gaan, dan moet het ook op een veilige manier kunnen. Wij gaan dus pas van start als we voor honderd procent zeker zijn dat we ook verder kunnen werken. Ik weet dat het een heel lastige tijd wordt en dat bepaalde stukken van de N357 volledig zullen worden afgesloten, want wij zijn niet van plan om te werken met eenrichtingsverkeer in de N357. Er wordt wel voorzien in handige omleidingsroutes. Die starten ter hoogte van vrij Polen en van daaruit zal verder gewerkt worden richting kruispunt en vervolgens richting school in de Wielsbekestraat. Het kruispunt zelf tegenover de kerk zal maximaal twee maanden volledig worden afgesloten.” (CLY)

Alle inwoners van Oostrozebeke zullen vanaf half april een extra infoblad ‘dorpskernvernieuwing’ in de bus krijgen. De digitale infocampagne kan gevolgd worden op www.oostrozebeke.be . Wie zelf op de hoogte gebracht wil worden, kan zich inschrijven op de nieuwsbrief. Het volstaat je gegevens door te mailen naar doortocht@oostrozebeke.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier