Oostkamp neemt aardgaswagens in gebruik

De sleutels van de drie nieuwe bestelwagens op aardgas die voortaan door de verschillende diensten van Oostkamp gebruikt worden, werden maandag overhandigd.

© GS

Vorig jaar in juni werd op de gemeenteraad de beslissing genomen om vijf bestelwagens, drie gesloten wagens en twee met een open laadbak, aan te kopen via het raam contract van Fluvius, toen nog Eandis. Door in te schrijven in deze groepsaankoop kon de gemeente meegenieten van een betere aankoopprijs en minder administratief werk dan bij een individuele aankoop.

Twee voertuigen zullen gebruikt worden door de dienst publieke ruimte en drie voertuigen zullen ingeschakeld worden door de technische dienst. De vijf voertuigen vervangen de oude wagens die dateren van 2000 tot 2007. Ze werden vervangen omdat de kosten van de wagens aan koetswerk en aandrijving niet meer te verantwoorden is. De beslissing om resoluut voor CNG of aardgas te kiezen sluit naadloos aan op de visie 2030 die Oostkamp ondertekende, met daaraan gekoppeld een vermindering van de CO2-uitstoot.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de vijf aardgaswagens al in september vorig jaar zouden worden geleverd. “Maar met een groepsaankoop kunnen de leveringstermijnen al eens oplopen”, weet Jan De Corte, hoofd van de technische dienst te vertellen. “Vandaag hebben we drie van de vijf wagens ontvangen, de twee andere zullen in de loop van de mei juni geleverd en in gebruik genomen worden.”

De aankoopprijs van de vijf bestelwagens samen bedraagt 199.650 euro incl. BTW.

(GST)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.