Oostkamp krijgt nieuwe snelheidsindicatieborden aan scholen en in Hertsberge

Binnenkort zullen er in Oostkamp vier nieuwe snelheidindicatie borden geleverd worden. Die moeten twee defecte exemplaren vervangen die al geruime tijd geleden terug gestuurd werden naar de leverancier en onherstelbaar bleken.

Het was Ann Vanderbauwede (N-VA) die op de gemeenteraad van 17 mei de vraag naar voren bracht waarom er geen SIB ofwel snelheidsindicatieborden meer te zien waren op het grondgebied van Oostkamp. Dat was volgens haar nochtans een zeer efficiënte manier om de automobilist te wijzen op een te hoge snelheid. “Ik kreeg toen als antwoord dat burgemeester Jan de Keyser dit voorstel ging meenemen naar de politieraad en naar het schepencollege”, aldus Ann.

Op de laatste gemeenteraad vroeg het gemeenteraadslid hoe ver het stond met deze borden en Els Roelof, schepen van verkeersveiligheid antwoordde: “We hebben in het raamcontract met Farys de aankoop goedgekeurd van vier nieuwe snelheidsindicatieborden: twee (met zonnepanelen) op een vaste plaats en twee mobiele toestellen die multifunctioneel kunnen ingezet worden. In eerste instantie zullen deze ingezet worden in de schoolomgevingen en in Hertsberge, waar er nu veel verkeer door het dorp rijdt door de werken in de Proostdijstraat.

“Momenteel hebben we een toestel in bruikleen gekregen om enkele testen te doen”, aldus nog de schepen. Wat de kostprijs exact is kon burgemeester Jan de Keyser niet direct vertellen, maar de middelen om deze aan te kopen passen in de gelden van het verkeersveiligheidfonds van het Houtsche.

(GST)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.