Oostendse luchthaven krijgt zakenterminal van 1,85 miljoen euro

Redactie KW

De Oostendse luchthaven krijgt een Business Terminal voor zaken- en privévluchten. North Sea Aviation Center investeert 1,85 miljoen euro en zal een totaalservice aanbieden, met onder andere een moderne stalling voor vliegtuigen en helikopters.

De luchthaven Oostende-Brugge is vandaag vooral bekend voor passagiers- en cargovluchten, maar wil haar general aviation-activiteiten (zaken-, privé- en chartervluchten) gevoelig uitbreiden. Vorig jaar werd al een vernieuwd stuk tarmac ingehuldigd, specifiek voor zaken-, trainings-, touring-, en lokale vluchten. De Vlaamse overheid investeerde toen 2,5 miljoen euro. Vandaag wordt een nieuwe stap gezet in de uitbouw van general aviation. North Sea Aviation Center bouwt straks een Business Terminal op het luchthaventerrein en biedt een totaalconcept aan voor de doelgroep.

“In eerste instantie gaat het om privé- en zakelijke vluchten die via de Business Terminal de gewenste service zullen ontvangen. Verder zal NSAC de handling voor vliegtuigen tot 45,5 ton voor zijn rekening nemen en zal het een moderne stalling aanbieden voor vliegtuigen en helikopters. Er zullen ook onderhoudsdiensten aangeboden worden voor vliegtuigen en helikopters. Bijkomende diensten zoals passagiersvervoer, catering, flight planning en verkoop van vliegtuigen horen ook tot de strategie van het bedrijf”, zegt CEO Jef De Kinder.

We willen de goed uitgeruste luchthaven met alle faciliteiten wereldwijd promoten door een totaalservice aan te bieden die de luchthaven aantrekkelijk maakt

De realisatie van de Business Terminal zal fasegewijs gebeuren. “Begin volgend jaar wordt eerst werk gemaakt van de opwaardering van de bestaande hangar 5. De tweede fase zal de bouw van de Business Terminal inzetten. De terminal moet tegen januari 2019 klaar zijn voor gebruik. In een derde en laatste fase zal de bouw van een bijkomende hangar aanvatten die ingezet zal worden voor verschillende onderhoudsdiensten”, aldus De Kinder.

North Sea Aviation Center investeert in totaal 1,85 miljoen euro in het project. “We willen de goed uitgeruste luchthaven met alle faciliteiten wereldwijd promoten door een totaalservice aan te bieden die de luchthaven aantrekkelijk maakt. We willen toeristische en commerciële klanten naar Oostende en Brugge lokken.”

Meerwaarde

Luchthavenbaas Marcel Buelens neemt het succes van de luchthaven van Le Touquet aan de Franse opaalkust als voorbeeld. “General aviation maakt momenteel vijf à tien procent uit van de inkomsten, maar we zien veel potentieel in die markt. Wij hebben de ambitie om het ‘Le Touquet’ van België te worden op dit vlak”, zegt Buelens. Burgemeester Johan Vande Lanotte juicht de investering toe. “Wij evolueren van een stad die enkel in de zomer een toevloed aan toeristen zag, naar een stad die heel het jaar door tal van activiteiten kan aanbiedt. Zowel op cultureel, sportief als op culinair vlak. Ik kijk dan ook uit naar deze nieuwe ontwikkeling op de luchthaven van Oostende. We zijn ervan overtuigd dat dit een meerwaarde zal betekenen voor onze stad en de regio”, besluit Vande Lanotte.

(DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier