Ook Zonnebeke wil meer mensen op de fiets krijgen

Schepen Koen Meersseman.© NVZ
Schepen Koen Meersseman.© NVZ
Redactie KW

De provincie West-Vlaanderen maakt samen met de lokale besturen werk van een Masterplan Fiets om meer mensen op de fiets te krijgen. Gemeente Zonnebeke is alvast enthousiast over het voorontwerp.

“Wij hopen dat dit plan opgenomen kan worden in het regionaal mobiliteitsplan”, aldus schepen van Mobiliteit Koen Meersseman (#Team8980). “Het betreft de fietssnelweg (Stroroute) die herbevestigd zou worden, waarbij de verbinding met de Zonnebeekseweg omgezet zou worden in de N37 (Zuiderring Ieper).”

“Daarnaast wordt ook voorgesteld om de N8 doorheen Geluveld als fietssnelweg op te nemen. Dit zou voor de gemeente Zonnebeke een meerwaarde zijn en het betekent een tweede fietssnelweg doorheen de gemeente. De fietspaden langs de N8 worden in het kader van de relancemaatregelen door de Vlaamse overheid van asfalt voorzien. Ook wordt er voorgesteld om de meest directe verbinding Beselare – Passendale langs de N303 op te nemen in het bovenlokale functioneel fietsnetwerk. Deze aanvulling is belangrijk voor de fietsmobiliteit binnen Zonnebeke en is eveneens een garantie op subsidies voor een opwaardering van het fietspad.” (NVZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.