Ook Oudenburg klaar voor verkeersstroom naar concerten Rammstein

Door de verhuizing van de firma De Meulenaere naar Oostende is een grote site vrij gekomen die zal dienst doen als randparking tijdens de concerten van Rammstein. © foto LIN
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Tijdens de concerten van Rammstein op 3 en 4 augustus in Oostende wordt in Oudenburg een randparking gecreëerd voor enkele honderden auto’s om zo de verkeersstroom te spreiden.

“De concerten zijn een eerste testcase voor de ruime omgeving rond Oostende”, aldus burgemeester Anthony Dumarey. “Het concert van Rammstein is het eerste op de nieuwe evenementenweide Park De Nieuwe Koers. Een testcase dus voor Oostende en de ruime omgeving om de massa op te vangen.”

“Stad Oostende zit al geruime tijd samen met de organisatoren om voor een mobiliteitsplan voor die dagen te zorgen. Het evenement bevindt zich volop in het hoogseizoen aan de kust, waarbij de verschillende kustgemeentes al verzadigd zijn. Dus wordt gekeken naar de buren.”

Randparking

“In het voorjaar werden de omliggende steden en gemeenten uitgenodigd voor een overleg met de vraag om ondersteuning te bieden. Het is namelijk de bedoeling om autobussen in te leggen die de concertgangers binnen de 30 minuten van een randparking naar het festivalterrein kunnen brengen.”

“Veel muziekliefhebbers komen uit het binnenland. Wie langs de autosnelweg richting kust rijdt, zal aan de splitsing van Jabbeke de keuze kunnen maken om het tracé langs de E40 met afrit Gistel te volgen of het tracé langs de A10 met afritten Oudenburg, Zandvoorde en Oostende.”

Stadscentrum mijden

“Op 3 en 4 augustus zal het quasi onmogelijk worden om te rijden in de omgeving van het festivalterrein aan de Oostendse luchthaven. Ook de drukke Torhoutsesteenweg zal te mijden zijn evenals het stadscentrum”, aldus Anthony Dumarey.

“Oudenburg voorziet voor beide dagen een randparking voor enkele honderden wagens op de terreinen van Demeulenaere langs de Keiweg. Speciaal voor dit evenement wordt de grond geëffend door de private eigenaars. Logischerwijs zal er dus heel wat verkeer langs de Stationsstraat en de Keiweg rijden op 3 en 4 augustus.”

“Mits strikte sturing en controles zijn we ervan overtuigd dat de verkeersoverlast zich ook enkel daar zal voordoen en het stadscentrum van onze stad gespaard zal blijven”, legt de burgemeester uit.

(LIN)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.