Schepen van Mobiliteit en Parko-voorzitter Axel Weydts duidt de beslissing om in Kortrijk niet langer boetes uit te schrijven voor wie op straat parkeert: "Dit zijn natuurlijk uitzonderlijke omstandigheden. Om het personeel maximaal te beschermen en omdat er nauwelijks verkeer en parkeerdruk in onze stad is, hebben we beslist om de handhaving tijdelijk op te schorten. Voorlopig is dat tot en met 6 april het geval."

Verkeersonveilig of verkeer parkeren zal wel nog worden bestraft. "De politie zal blijven optreden tegen wie op voetpaden, fietspaden of zebrapaden geparkeerd staat", aldus de schepen. Ondergronds parkeren of op een afgesloten parking zoals parking Haven blijft natuurlijk wel betalend. Maar de voorbije dagen was al merkbaar dat die parkeergelegenheden amper gebruikt worden.

Schepen van Mobiliteit en Parko-voorzitter Axel Weydts duidt de beslissing om in Kortrijk niet langer boetes uit te schrijven voor wie op straat parkeert: "Dit zijn natuurlijk uitzonderlijke omstandigheden. Om het personeel maximaal te beschermen en omdat er nauwelijks verkeer en parkeerdruk in onze stad is, hebben we beslist om de handhaving tijdelijk op te schorten. Voorlopig is dat tot en met 6 april het geval."Verkeersonveilig of verkeer parkeren zal wel nog worden bestraft. "De politie zal blijven optreden tegen wie op voetpaden, fietspaden of zebrapaden geparkeerd staat", aldus de schepen. Ondergronds parkeren of op een afgesloten parking zoals parking Haven blijft natuurlijk wel betalend. Maar de voorbije dagen was al merkbaar dat die parkeergelegenheden amper gebruikt worden.