Ontwerp centrum Moorsele brengt speelfontein en bos voor de kinderen en werkt risico’s weg

Ambtenaar Geert Casier licht de belangrijkste punten toe aan de bezoekers. "De toegangsweg naar het rusthuis zal niet meer dwars over het plein lopen, wat veel veiliger is voor alle verkeer." © TG
Redactie KW

Heel wat Moorselenaars zakten dinsdag af naar OC De Stekke. Daar werd tijdens een infomarkt het voorontwerp van de herinrichting van ‘De Platse’ voorgesteld.

“De eerste reacties zijn positief en zoals je aan mijn stem kan horen komen heel wat mensen informatie vragen“, vertelt Geert Casier van dienst Openbare Infrastructuur. “Wat eerst opvalt zijn de trappen voor de kerk en aan de kant van de Ieperstraat. De Platse ligt eigenlijk 45 centimeter dieper en hiermee willen we dat oplossen. Een tweede belangrijke wijziging is de weg naar het rusthuis. Die loopt nu dwars door de Platse, wat gevaarlijke situaties oplevert. We gaan die toegangsweg verleggen naar de zijkant van het plein, waar vroeger de pastorij was. Verder blijven het aantal parkeerplaatsen behouden, 39 + 3 voor mindervaliden. Er is veel aandacht voor groen, er komt een speelfontein en ook een speelbos voor kinderen. Ook aan horeca werd gedacht, want er komt een terras voor café De Klokke.”

Ontwerper Gianni De Clercq was ook tevreden met de reacties. “Ik heb echt alles gegeven voor dit ontwerp. Als echte Moorselenaar is het echt spannend om je eigen gemeente mee te helpen vorm geven. Het is een mooie kans die ik met beide handen heb gegrepen. Mensen kunnen nu nog opmerkingen geven, maar alles goed gaat kunnen de werken starten na Knetter 2017.”

Voor Moorselenaars Marnic Lapiere en Patrick De Clercq mogen de werken alvast uitgevoerd worden. “Na 60 jaar zijn we dat asfalt op het plein wel beu. Het zal wel wat geld kosten, maar het centrum van Moorsele zal gezien mogen worden.”

(TGM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.