Onteigening dreigt voor 54 woningen in centrum Anzegem

Onder meer langs het Dorpsplein wil men enkele woningen onteigenen. © 2009 Google Street View
Redactie KW

Volgende week beslist de Anzegemse gemeenteraad over de onteigening van 54 woningen in het centrum van Anzegem. Dat moet een oplossing bieden aan de mobiliteitsproblemen van de gemeente. Al jarenlang houdt het mobiliteitsdossier, met onder meer de mogelijke aanleg van een ringweg, de gemeente in de ban.

Woensdagavond 7 oktober organiseerde burgemeester Gino Devogelaere (SAMENéén) een informatievergadering voor de bewoners van het Dorpsplein, de Kerkstraat en de Kruisweg in De Stringe in Vichte.

“In afwachting van de stemming op de gemeenteraad van 13 oktober over het standpunt dat zal ingenomen worden rond de problematiek van de verkeersdoorstroming, wilde ik de betrokken inwoners informeren over een mogelijke optie die op tafel ligt.”

“Persoonlijk meedelen”

We vroegen het Agentschap Wegen en Verkeer de ruimtelijke impact te berekenen om een breder en verkeersveilig profiel te tekenen in de doortocht Anzegem. Maandag werden de plannen aan ons voorgesteld en het bleek dat het over een 54-tal onteigeningen zou gaan in de Kruisweg, Kerkstraat en Dorpsplein.”

“Ik vond het belangrijk om de betrokken burgers dit persoonlijk mee te delen, al vind ik het spijtig dat we zo kort op de bal moeten spelen voor iets dat al jaren aan de gang is.” (GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier