Ontbrekende schakel Guldenspoorpad is afgewerkt

De laatste schakel in het Guldensporenpad werd nu ook afgewerkt. © GJZ
Redactie KW

Dinsdagmiddag werden de werken aan de oversteek van het Guldenspoorpad in de Otegemstraat in Zwevegem afgerond. Ook het stuk fietspad tussen de Otegemstraat en de Deerlijkstraat is zo goed als klaar.

Eind april startte met de aanleg van de zogenaamde missing link op het Guldenspoorpad. Het fietspad dat loopt van Kortrijk tot Zwevegem-Knokke, kende in Zwevegem nog een ontbrekende schakel tussen de Deerlijk- en de Otegemstraat. Dit omdat het fietspad op de oude spoorwegbedding loopt, die op dat stuk nog eigendom was van de firma Bekaert. Met de aanleg van het Leanderhof, kon ook de oude spoorwegbedding aangekocht worden en het fietspad aangepakt worden.

Het fietspad werd aangelegd met subsidies van het Fietsfonds van het Vlaams Gewest. Er is ook een samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Zwevegem en de Provincie West-Vlaanderen. “De totale kostprijs van de werken bedraagt om en bij de 360.000 euro, waarvan de gemeente zo’n 115.000 euro ten laste neemt.”, wist schepen Desloovere ons enige tijd terug te zeggen.

Oversteekplaats

De werken werden in drie fasen uitgevoerd. In een eerste fase werd het kruispunt met de Deerlijkstraat aangepakt. In de tweede fase wordt dan het eigenlijke fietspad op de site van het Leanderhof, aangelegd en als laatste fase kwam het kruispunt met de Otegemstraat aan de beurt. Op de oversteekplaats in de Otegemstraat werd ook de rijweg versmald om de veiligheid van de fietsers te verhogen.

Momenteel krijgen de auto’s aan de oversteek met de Deerlijk- en de Otegemstraat nog steeds voorrang op de fietsers. Het is evenwel de bedoeling van het Vlaams Gewest om dit na verloop van tijd aan te passen en de fietsers over het ganse traject, van Kortrijk tot aan Zwevegem-Knokke, voorrang te geven. (GJZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.