Ongeveer 750 reservaties voor Kust-Express afgelopen weekend

© BELGA
© BELGA

Afgelopen weekend waren er in totaal ongeveer 750 reservaties voor de Kust-Express. Het slechte weer is daarvoor een stuk verantwoordelijk, want ook op de klassieke treinen naar de kust was het rustig, meldt vervoersmaatschappij NMBS maandag. Operationeel is alles goed verlopen, klinkt het.

Tijdens de zomermaanden zijn er rechtstreekse treinen richting de kust waarvoor je een zitplaats dient te reserveren. In het weekend gaat het om dagelijks twintig ritten (tien richting de kust ‘s ochtends en tien in de andere richting ‘s avonds). Er rijden dan treinen tussen Luik-Guillemins en Oostende, tussen Gent-Sint-Pieters en Blankenberge, tussen Antwerpen-Centraal en Blankenberge, en tussen Brussel-Zuid en Oostende, De Panne en Knokke. Op weekdagen rijden er alleen reservatietreinen tussen Brussel-Zuid en Oostende (twee heen en twee terug).

Slechte weer

De kostprijs is 1 euro per rit bovenop de normale ticketprijs. Ook voor kinderen jonger dan 12 jaar, die normaal mits begeleiding gratis op de trein mogen, moet die reservatiekost betaald worden. De reservaties worden een kwartier voor het vertrek van de trein afgesloten.

Afgelopen weekend zijn er 750 plaatsen gereserveerd op de Kust-Express. Dat het er niet veel zijn, heeft volgens de NMBS te maken met het slechte weer van de voorbije dagen. Ook is het nog een nieuw product en moeten mensen de dienst nog leren kennen, verklaart woordvoerder Dimitri Temmerman. Hij wijst op twee voordelen van het reservatiesysteem: reizigers zijn zeker van een plaats en ze zijn sneller op hun bestemming omdat de trein geen tussenstops maakt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.