Ongevallen met gewonden in Kortrijk met een vijfde gedaald

Burgemeeser Vincent Van Quickenborne, schepen Axel Weydts en hoofdinspecteur Bjorn Bouckaert. © LOO
Redactie KW

Op één jaar tijd is het aantal verkeersongevallen met gewonden in Kortrijk met ruim een vijfde gedaald: 318 in 2016 tegenover 246 in 2017.

Net als in 2016 viel er ook vorig jaar geen dodelijk verkeersslachtoffer te betreuren in Kortrijk. Het aantal ongevallen tussen auto en (brom)fietser of voetgangers met gewonden en tussen twee auto’s met gewonden daalde ook fors.

Pottelberg

“Bekijken we de cijfers van verkeersongevallen met gewonden sinds 2012, dan stellen we een daling van 39 procent vast”, aldus burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open VLD). “In 2012 waren dat er namelijk 403.”

De burgemeester stelt wel dat het werk nog niet af is. Samen met schepen van Mobiliteit en Openbare Werken kondigt hij nog een aantal werkzaamheden aan om de Kortrijkse straten nog veiliger te maken. “Het kruispunt Hugo Verriestlaan-Passionistenlaan is een gevaarlijk punt en wordt nog voor de zomer onder handen genomen. De werken op Pottelberg vlotten en zullen tegen het begin van het volgende schooljaar klaar zijn. Dan zullen vijf scholen in een veilige omgeving liggen.”

Extra snelheidscamera

“Ook de schoolomgeving Open Groene in Marke en in de Wielewaallaan (Sint-Amandsbasisschool Zuid) worden net voor of in de zomervakantie aangepakt. De heraanleg van de schoolomgeving Athena in de Huge Verriestlaan is voor eind dit jaar voorzien.”

De lokale politie zal verder blijven inzetten op snelheidscontroles. Daarvoor kocht PZ Vlas een nieuwe digitale snelheidscamera die overal geplaatst kan worden. (AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier