Onderhoudswerken aan gemeentewegen in Houthulst zijn gestart

Schepen van openbare werken Erik Verbeure.©type=
Schepen van openbare werken Erik Verbeure.©type="Seq" Annie Callewaert ACK
Redactie KW

“Aannemer Donck is gestart met verbeteringswerken aan drie gemeentewegen in centrum Klerken en centrum Houthulst ten bedrage van 132.522,84 euro. Het bestek voorziet herstellingswerken en het aanbrengen van een nieuwe asfaltbedekking” vertelt schepen van Openbare Werken Erik Verbeure.

“In de Centiemhoekstraat in Klerken worden de straatstenen verwijderd en worden verzakkingen en slijtage hersteld, daarna wordt de rijweg geasfalteerd. De bewoners kunnen plaatselijk hinder ondervinden doch voor het doorgaand verkeer is er geen hinder doordat het eenrichtingsverkeer tijdelijk zal opgeheven worden.”

“In de Jonkershovestraat, kruispunt Poelkapellestraat tot kruispunt Zegestraat, worden de betonstraatstenen verwijderd, de goten vernieuwd waar nodig en de verzakkingen hersteld. Met een asfaltlaag wordt dit gedeelte van de Jonkershovestraat voorzien van een nieuwe look en komt er een oplossing voor opspattend water dat menig venster en voordeur heeft besmeurd gedurende de voorbije jaren.”

“Hier is wel gedurende enkele weken hinder. Er is geen doorgang mogelijk behalve op voetpad en fietspad, die blijven bereikbaar. De wegomlegging is voorzien via de Poelkapellestraat Melanedreef Groene Bosdreef. De lijn zorgt voor info aan de haltes en maakt een kleine omweg waardoor sommige reizigers een andere dan hun normale halte moeten nemen. Behoudens gunstige weersomstandigheden zou de afwerking moeten rond zijn binnen twee weken.”

Ook de Eug. De Grootelaan wordt hersteld. “Daar zullen grondige herstellingswerken gebeuren nadat de toplaag is afgefreesd. Als het weer het toelaat wordt hier gestart vanaf 1 februari en zouden de werken tegen eind februari klaar moeten zijn. Het freeswerk gebeurt in 1 beweging doch de herstelwerken in twee fasen. Het stuk vanaf de markt tot de Stadenstraat komt eerst aan bod waardoor plaatselijk verkeer het centrum kan bereiken. Daarna volgt het deel tot aan de Poelkapellestraat om tenslotte te eindigen met de asfaltering over de totale lengte. De lijn doet er alles aan om de haltes te behouden.”

Voor alle info kan je contact opnemen met de gemeentelijke dienst openbaar domein en de evolutie volgen op sociale media van de gemeente. (ACK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.