Ondergrondse parking Zeedijk mag opnieuw openen

© (Foto EF)
Redactie KW

Op 15 februari besliste burgemeester Bart Tommelein op basis van een schriftelijk advies van de brandweer om de uitbating van de ondergrondse parking Zeedijk met onmiddellijke ingang te verbieden. Na hard werk van diverse aannemers volgde op 3 maart een positief advies van de brandweer en mag de parking opnieuw uitgebaat worden.

Na meldingen van omwonenden over het slecht functioneren van het alarmsysteem van de ondergrondse parking onder de Zeedijk in het centrum van Oostende, vroeg burgemeester Bart Tommelein de brandweer zo snel mogelijk de nodige controles uit te voeren. Brandweer Oostende voerde op vrijdag 11 en maandag 14 februari plaatsbezoeken uit, waarbij een aantal problemen werden vastgesteld. Daarom werd op basis van het rapport van de brandweer van 15 februari beslist om de uitbating van de parking te verbieden tot deze problemen werden opgelost.

Diverse aannemers werkten hard aan een oplossing voor het probleem, en de Stad ontving op 3 maart positief advies van de brandweer om de uitbating van de parking opnieuw op te starten. De brandweer kreeg de nodige attesten aangereikt die de branddetectiecentrale en de rook- en warmteaanvoer beoordelen op goede werking. Die attesten werden opgesteld door onafhankelijke en erkende keuringsorganisaties.

Stad Oostende heeft daarna meteen meegedeeld aan de uitbater dat deze de uitbating van de parking mag hervatten op basis van dit gunstige brandweeradvies.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.