Oldtimertreffen Avelgem blijft een succes

De Brasserie Historics is dit jaar aan zijn achtste editie toe. Op zondag 21 augustus kon men voor de start van de rondrit in de verkeersvrije Kerkstraat de diverse deelnemende bolides bewonderen.

Benoni Dewaele en Bart Demeyere organiseerden dit jaar voor de 8e keer op rij de Brasserie Historics, een oldtimertreffen met de ideale mix tussen cruisen langs landelijke wegen en genieten van culinaire verwennerijen. Deze editie mocht men liefst 160 ‘gepensioneerde’ wagens aan de start verwelkomen. Hoewel deze rondrit ruim een maand volgeboekt was, stonden nog 40 extra wagens op de wachtlijst. Na een korte ‘show & shine’ in de Kerkstraat kon men één voor één over het podium rijden voor een rit van 170 km.

Oldtimertreffen Avelgem blijft een succes

Een van de opmerkelijke deelnemers was Willy Naessens, die tevens ook peter van het evenement is, met een wagen die gebruikt werd voor de opening van de Eurotunnel en waarin destijds nog François Mitterrand en Margaret Thatcher hebben gezeten. Tijdens de tocht worden vier stops voorzien met culinaire verwennerijen en na afloop kan aangeschoven worden voor een barbecue. Via deze weg wil de organisatie ook hun vele sponsors en sympathisanten danken.

(JMA – foto’s JMA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.