Oldtimerskaravaan verrast bezoekers op Grote Markt in Veurne

De helft van de Veurnse markt werd in beslag genomen door een aantal glimmend opgepoetste Citroëns uit de jaren twintig van de vorige eeuw. © MVO
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Op 1 mei verzamelden de leden van oldtimersvereniging Westhoek Pioniers Haringe aan het Veurnse Bakkerijmuseum om samen de dag te starten aan de ontbijttafel.

Tientallen paradepaardjes glommen als nooit tevoren toen de trotse chauffeurs zich achter het stuur zetten van hun opzienbarende nostalgische topmodellen, waarvan enkelen zelfs bijna een eeuw oud zijn. Een waterig lentezonnetje probeerde hun ‘Lenterit’ op te vrolijken, maar moest af en toe het onderspit delven voor een paar aprilse grillen. Toch genoot het gezelschap van deze eerste feestelijke voorjaarsuitstap, die ze afrondden op de Veurnse Grote Markt.

Misschien genoten de toeristen en Veurenaars die toevallig een bezoekje aan de markt brachten zelfs nog meer van deze onverwachte attractie, want er werden heel wat fototoestellen en smartphones bovengehaald om deze unieke prachtexemplaren op de gevoelige plaat vast te leggen. De helft van de markt werd in beslag genomen door een aantal glimmend opgepoetste Citroëns uit de jaren twintig van de vorige eeuw, een imposante Rolls Royce overkeek het marktplein naast een pittige MG en een paar stoere Mercedessen daagden de nostalgische Jaguarmodellen van inspector Morse uit. Volvo-fanaten hadden vooral oog voor de oude Amazon en de bolle P544, maar ook de recentere Ford Mustangs spraken duidelijk heel wat liefhebbers aan, net als de oude Peugeots en het Renaultje, de oude Borgward en de robuuste Dodge.

(MVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier