Nutswerken in Moeskroenstraat starten op 21 september

Schepen Patrick Roose, Curd Vanneste, diensthoofd Operationele Coördinatie en burgemeester Eddy Lust op de plaats waar op 21 september de werken van fase 1 beginnen. © WO
Redactie KW

De geplande nutswerken in de Moeskroenstraat, tussen de Lauwestraat en de Sint Niklaasdreef, starten op maandag 21 september. In een tweede fase, vermoedelijk vanaf 12 oktober komt de Lauwestraat, het gedeelte tussen Moeskroenstraat en Fonteinstraat, aan de beurt. De tweede fase zou tegen de herfstvakantie ook moeten afgewerkt zijn.

“De nutswerken zijn een voorbereiding op het aanleggen van de riolering, wat volgend jaar gepland is. Voor de eerste fase voorzag men 7 september als begindatum maar als stadsbestuur hielden we dat tegen. De verkeersdrukte in de straten kennende, zagen wij het initieel signalisatieplan niet zitten en hebben nu zelf een nieuw concept opgesteld om het plaatselijk verkeer te organiseren”, zegt schepen Patrick Roose.

“In de eerste fase zal het doorgaand verkeer omgeleid worden via de autosnelweg A19/E403 en E17. Enkel voor plaatselijk verkeer zijn er extra omleidingen voorzien via de Sint-Niklaasdreef, Waterstraat en Fonteinstraat. Voor mensen uit Rekkem en Lauwe zal men Menen kunnen bereiken via de Waterstraat en Vierwegenstraat. Het brugje dat nu de weg afsluit, zal tijdelijk versterkt worden zodat de doorgang aan 10 km per uur kan verzekerd worden. Dat geldt enkel voor beperkt gebruik en enkel voor personenvoertuigen. Dat is ook maar tijdelijk en in de Vierwegenstraat zal grotendeels eenrichtingverkeer worden ingevoerd. Als het weer meezit zullen de werken drie weken in beslag nemen. Wie van Menen naar Lauwe rijdt, doet dat best via Wevelgem.”

Tweede fase

“In fase 2 worden nieuwe leidingen aangelegd in de Lauwestraat. Vanaf dan kan de Moeskroenstraat weer in gebruik genomen worden door alle verkeer. Enkel de omleiding via de Fonteinstraat zal behouden blijven. Wie vanuit Lauwe komt, zal kunnen omrijden via de Fonteinstraat en Priester Coulonstraat. Verkeer richting Lauwe zal omgeleid worden via de 11 Novemberlaan en Fonteinstraat. Deze werken staan gepland van 12 tot 30 oktober.”

“Met die aanpak blijven alle ondernemingen in Rekkem en Lauwe vlot bereikbaar. De aanleg van de nieuwe riolering zal ingepland worden in 2021 na gunning van de werken door Aquafin. Voor deze grote werken voorzien we synergie met het Agentschap Wegen en Verkeer om het wegprofiel van de Lauwestraat aan te passen en het wegdek van de Moeskroenstraat te vernieuwen van de Croisé in Rekkem tot aan De Palma in Menen.”

De politie zal streng toezien of het zwaar verkeer zich aan de omleidingen houdt en op inbreuken op het eenrichtingverkeer. Overtreders mogen zich verwachten aan een boete van 120 euro. (WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier