Nu wordt ook wegdek van de Maalse Steenweg tussen Brugge en Sijsele aangepakt

Stefan Vankerkhoven

Vanaf 8 juli herstelt netbeheerder Elia het wegdek van de Maalse Steenweg (N9) in Brugge en Damme. Recent werden nieuwe ondergrondse elektriciteitskabels aangelegd in de middenberm. Dit was nodig om de bevoorrading van elektriciteit in de regio te blijven garanderen. De middenberm en rijstrook richting Brugge krijgen een nieuwe toplaag in asfalt. Dit gebeurt tussen de kruispunten met de Engelendalelaan en Vossenberg. Het verkeer richting Brugge wordt omgeleid via de Stationstraat, SIjseelsesteenweg, Moerkerkse Steenweg en Doornhut. Verkeer richting Sijsele zal geen hinder ondervinden. De werken duren tot en met vrijdag 16 juli.

Elia heeft nieuwe ondergrondse elektriciteitskabels (36kV) aangelegd tussen Brugge en Sijsele. Dit was nodig om de bevoorrading van elektriciteit in de regio te blijven garanderen. De elektriciteitskabels werden grotendeels aangelegd onder de middenberm van de Maalse Steenweg (N9). De sleuf waarin de kabels liggen is intussen opgevuld met grond. Vanaf donderdag 8 juli herstelt Elia het wegdek. De middenberm en rijstrook richting Brugge krijgen een nieuwe toplaag in asfalt. Dit gebeurt tussen de Engelendalelaan in Brugge en Vossenberg in Damme.

Werken gebeuren in twee fasen

De aanleg van een nieuw wegdek in de Maalse Steenweg gebeurt in twee fasen. Eerst zal Elia freeswerken uitvoeren waarbij de bestaande toplaag in asfalt wordt verwijderd. Deze werken vinden plaats op donderdag 8 en vrijdag 6 juli 2021. Daarna worden de middenberm en de rijstrook richting Brugge voorzien van een nieuwe toplaag. Dit gebeurt vanaf maandag 12 tot en met vrijdag 16 juli 2021.

Omleiding

Tijdens de werken is een gewijzigde verkeerssituatie van kracht in de Maalse Steenweg (N9) tussen de kruispunten met de Engelendalelaan en Vossenberg. Verkeer richting Brugge wordt omgeleid via de Stationsstraat, Sijseelsesteenweg, Moerkerkse Steenweg en Doornhut. Verkeer richting Sijsele ondervindt geen hinder van de werken .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier