Nog altijd geen verkeer mogelijk door vetspoor in Zwevegem

De brandweer had enkele uren nodig om het wegdek te reinigen. © GJZ
Redactie KW

Nog zeker tot 14 uur is de N391 in Zwevegem afgesloten voor verkeer tussen Knokke en de Harelbeekstraat. Het wegdek moet gereinigd worden door een vetspoor dat maandagmiddag op de weg belandde.

De hele nacht en voormiddag zijn de mensen van de brandweer en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) bezig geweest om het goedje op te ruimen. AWV zette een speciale machine in om het wegdek te reinigen. De weg is afgesloten voor alle verkeer.

“Het was geen gewone olie, maar een vetachtige substantie die de weg op sommige plaatsen behoorlijk glad maakte. Vooral in de bochten was het gevaarlijk”, vertelde luitenant Vanneste van brandweerpost Zwevegem.

Nog altijd geen verkeer mogelijk door vetspoor in Zwevegem
© DVH

Met de klassieke reinigingsmiddelen begon men aan de klus, maar al vlug bleek dat dit niet werkte. Er werden enkele privéfirma’s opgevorderd om met speciale producten te komen helpen. Ook dit lukte maar gedeeltelijk. Agentschap Wegen en Verkeer zette dinsdagochtend een speciale machine in, maar het is nog niet duidelijk of ook dit zal voldoende zijn. De hele nacht werd doorgewerkt.

(GJZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier