No snelheidsduivel zones in Kortemark

© Foto Coghe
Redactie KW

Voortaan zullen de populaire verkeersmascottes Zeppe & Zikki automobilisten aansporen om niet te snel voorbij de schoolomgevingen in Kortemark te rijden. Het gemeentebestuur kocht daarvoor 14 nieuwe verkeersborden aan, twee voor elke lagere school in de gemeente.

De eerste exemplaren van de borden komen in Kortemark te staan, maar zullen straks overal in Vlaanderen opduiken. De nieuwe borden werden voorgesteld in school De Tweesprong in Handzame, in aanwezigheid van de echte Zeppe & ZIkki en van Winok Oplinus, de bedenker van de populaire figuurtjes.

“Deze Zeppe & Zikki borden vervangen de versleten exemplaren met Suske en Wiske”, aldus schepen van mobiliteit Lynn Vermote (Open VLD). “De verkeershelden zijn heel gekend bij het jonge volkje en ze moeten de automobilisten erop wijzen snelheid te minderen in de schoolomgeving. We hebben bewust gekozen voor de slogan no snelheidsduivelzone in het gamma van de Zeppe & Zikki borden omdat dat ook de grootste bekommernis is bij de bevolking: het te snel rijden in de omgeving van de schoolpoort én verderop. Onze gemeente telt 7 schoolomgevingen en dus werd met de aankoop van de 14 borden alle scholen voorzien, in elke rijrichting één. Kostprijs van de borden was zo’n 1350 euro waarvan we de helft gesubsidieerd kunnen krijgen van Vlaanderen.”

(JDK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier