https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

NMBS versterkt drukteplan voor paasvakantie met reservematerieel

© BELGA
© BELGA
Bron: Belga

De NMBS heeft haar drukteplan versterkt, nu de paasvakantie in aantocht is en de overheid besliste om de capaciteit van treinen naar de kust tot de helft te beperken. Zo kan de toegang tot de perrons verboden worden op de drukste momenten van de dag, als er onvoldoende plaatsen zouden zijn op de treinen naar de kust. Ook worden reservetreinen achter de hand gehouden om in te zetten bij incidenten.

Vanaf zaterdag 3 tot en met zondag 18 april, en tijdens het weekend van 24 en 25 april, kunnen alle reizigers naar de kust enkel plaatsnemen aan het raam, met uitzondering van kinderen tot twaalf jaar. De maatregel, die genomen werd om de derde coronagolf tegen te gaan, geldt op het volledige traject.

Reizigers die vroeger moeten afstappen, zullen dus ook getroffen zijn, zegt de NMBS in een persbericht. “Reizigers zullen daardoor soms niet de trein kunnen nemen die ze van plan waren te nemen, maar moeten wachten op een volgende trein. In geval van grote drukte kan die wachttijd gevoelig oplopen.”

De NMBS vraagt bovendien om geen klassieke of elektrische fietsen mee te nemen aan boord van de trein. Plooifietsen kunnen dan weer wel. Daarnaast zijn groepsreizen met meer dan vier personen niet toegelaten.

Incidenten

Ook in de paasvakantie zal de NMBS een maximaal aantal treinen inzetten, klinkt het. De spoorwegmaatschappij houdt wel reservetreinen achter de hand met bijhorend personeel, om in te zetten bij incidenten. Die zullen verspreid staan over het spoornet, op strategische plaatsen, om de reizigers die al in het station zijn beter te kunnen spreiden over de treinen, aldus de NMBS.

Op de drukste momenten van de dag is het tot slot mogelijk dat de NMBS de toegang tot de perrons zal afsluiten als er geen plaats meer zou zijn op de treinen naar de kust. Reizigers zullen dan doorverwezen worden naar een andere trein. In de grote stations wil de NMBS elke dag meer dan driehonderd Securail-veiligheidsagenten en stewards inzetten om reizigers te spreiden over de treinen.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.