De topsnelheid van het binnenlands treinverkeer kan normaal tot 160 km/u gaan. "Dat is echter niet overal", verduidelijkt Crols. De snelheidsbeperking tot 80 km/u zal logischerwijze vertragingen met zich mee brengen, zeker op langere verbindingen. Reizigers dienen de informatiekanalen van de NMBS (website, NMBS-app) te raadplegen voor de impact op hun traject.

De hoofdlijnen van het spoornet zijn vrij. Her en der zijn er wel punctuele incidenten, door bijvoorbeeld takken op de sporen of afgerukte slagbomen. Zo is er momenteel maar één spoor beschikbaar tussen Oudenaarde en Zottegem omdat er een boom op een spoor ligt.

Op de hogesnelheidsverbindingen gold eerder al een snelheidsbeperking tot 160 à 170 km/uur.

(Belga)

De topsnelheid van het binnenlands treinverkeer kan normaal tot 160 km/u gaan. "Dat is echter niet overal", verduidelijkt Crols. De snelheidsbeperking tot 80 km/u zal logischerwijze vertragingen met zich mee brengen, zeker op langere verbindingen. Reizigers dienen de informatiekanalen van de NMBS (website, NMBS-app) te raadplegen voor de impact op hun traject.De hoofdlijnen van het spoornet zijn vrij. Her en der zijn er wel punctuele incidenten, door bijvoorbeeld takken op de sporen of afgerukte slagbomen. Zo is er momenteel maar één spoor beschikbaar tussen Oudenaarde en Zottegem omdat er een boom op een spoor ligt.Op de hogesnelheidsverbindingen gold eerder al een snelheidsbeperking tot 160 à 170 km/uur.(Belga)