NMBS schrapt komende weekends treinen tussen Gent en Brugge

© DIRK WAEM BELGA

De komende weekends zullen er geen treinen rijden tussen Brugge, Aalter en Gent-Sint-Pieters. Spoornetbeheerder Infrabel legt tussen Gent en Brugge een derde en vierde spoor aan om de kustregio vlotter bereikbaar te maken voor het reizigersverkeer.

Passagiers kunnen wel gebruikmaken van vervangbussen.De capaciteit van hoofdspoorlijn 50A wordt opgekrikt, wat ook het goederenvervoer ten goede moet komen. In Oostkamp komt een nieuw wisselcomplex en rond Aalter moeten seininrichtingswerken gebeuren. Ook elders zijn infrastructuurwerken nodig en in aanloop naar de zomer zullen daarom gedurende vijf weekends geen treinen rijden tussen Gent en Brugge.

Met een geldig vervoersbewijs kunnen passagiers gebruikmaken van bussen. Die stoppen in Brugge, Oostkamp, Beernem, Maria-Aalter, Aalter, Bellem, Hansbeke, Landegem, Drongen en Gent-Sint-Pieters. Wie rechtstreeks reist tussen Brugge en Gent-Sint-Pieters kan wel een IC-trein nemen, die wordt omgeleid via Lichtervelde met een extra reistijd van 20 minuten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier