https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Nieuwe vrachtwagenparking geopend in Brugge aan de Lodewijk Coiseaukaai

Waarnemend ingenieur Marijke Vrielinck, burgemeester Dirk De fauw en schepen Mercedes Van Volcem bij de officiële opening van de nieuwe vrachtwagenparking aan de Lodewijk Coiseaukaai.© Davy Coghe
Waarnemend ingenieur Marijke Vrielinck, burgemeester Dirk De fauw en schepen Mercedes Van Volcem bij de officiële opening van de nieuwe vrachtwagenparking aan de Lodewijk Coiseaukaai.© Davy Coghe
Piet De Ville

Aan de Lodewijk Coiseaukaai in Brugge is een nieuwe vrachtwagenparking voor 22 voertuigen klaar voor gebruik. Die vervangt de oude vrachtwagenparking aan de achterkant van een reeks woningen langs de Dudzeelse Steenweg iets verderop, waar bewoners over klaagden wegens lichtafname en geluidshinder.

De nieuwe randparking ligt langs de Lodewijk Coiseaukaai op grond van de MBZ – het havenbestuur dus – en bestaat uit 16 parkeerplaatsen voor trekkers met oplegger en zes kortere plaatsen voor trekkers zonder oplegger of kleine busjes.

“De in- en uitrit van de parking is gelegen in de Quenastkaai om de geluidsoverlast te beperken voor de omwonenden en meer verkeersveiligheid te garanderen”, verduidelijkt burgemeester Dirk De fauw (CD&V).

“Door het schuin plaatsen van de parkeerplaatsen voor trekker met oplegger kunnen twee rijen parkeerplaatsen gecreëerd worden en blijft er plaats voor zes kortere parkeerplaatsen voor trekkers of busjes waardoor de randparking voor auto’s kan ontlast worden.”

Geluidswerende wand

De nieuwe parking is aan twee zijden afgesloten met een geluidswerende wand. “Op de parking zelf en tussen de geluidswand en het fietspad Lodewijk Coiseaukaai worden groenzones voorzien”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open VLD).

“Er komen wellicht vier bomen binnen de parkeerzone en minstens drie bomen aan de Lodewijk Coiseaukaai. De aanplant zal worden opgenomen bij een volgende boomverjonging met uitvoering in het najaar 2021.”

De verhuis van de parking voor vrachtwagens komt er dus ook op vraag van de bewoners van enkele huizen langs de Dudzeelse Steenweg die heel wat hinder ondervonden door de vorige parking. Ze klaagden onder meer over licht- en zonafname door de torenhoge afsluiting aan de zijde van de tuinen, en geluidshinder.

Bijkomende randparking

De oude vrachtwagenparking blijft niet ongebruikt achter want die wordt momenteel omgevormd tot een bijkomende randparking met 122 parkeerplaatsen voor personenvoertuigen en voor de shuttlebusjes die de Stad zelf inlegt in aanvulling op het aanbod van De Lijn.

“Deze parking in het noorden van de stad is belangrijk voor bijvoorbeeld scholen en zorginstellingen maar ook voor shoppers die er gratis kunnen parkeren en van daaruit de stad intrekken. En je kan er dus ook op de shuttlebus richting het stadscentrum stappen”, geeft schepen Van Volcem nog mee.

Laadpalen voor elektrische voertuigen

Er komen ook vier plaatsen met laadpalen om de batterijen van elektrische voertuigen op te laden. De parking zal klaar zijn tegen juli, bij het begin van de zomervakantie dus.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten