Nieuwe treinstation in Oostende krijgt vorm

De renovaties aan het Oostendse station schieten op. © ML
Redactie KW

Halfweg de imposante, zeven jaar durende, renovatie van het Oostendse treinstation krijgt de toekomstige uitzicht van dit nieuwe verkeersknooppunt voor het openbaar vervoer in de stad stilaan vorm.

Bij de renovatie en nieuwbouw, goed voor een investering van 150 miljoen euro, zijn zowel de NMBS, De Lijn, Infrabel als de stad zelf betrokken. Naast de facelift van het beschermde stationscomplex uit 1913 krijgen de perrons één grote transparante overkapping. Een kleurrijke luifel waaronder ook de haltes voor trams en bussen een onderkomen vinden. De nieuwe perrons krijgen een houten wandeldek met een knipoog naar de aanmeerpontons voor yachten.

Vanuit de geïntegreerde grote parkeergarage kunnen automobilisten via passerelles over de sporen direct naar het gekozen perron. Palend aan het historisch inkomgebouw zal, richting havengeul, een polyvalente hall verrijzen die ook als cruiseterminal gebruikt kan worden. Vandaag al biedt de overkapping van het allereerste nieuwe perron al een impressie hoe het geheel er uit zal zien eind 2018.

(ML)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.