Nieuwe tramhalte ‘Maritieme Zone’ in gebruik

De nieuwe tramhalte aan de Grote Edestraat werd donderdagmorgen ingehuldigd.©WK
De nieuwe tramhalte aan de Grote Edestraat werd donderdagmorgen ingehuldigd.©WK
Redactie KW

Donderdagmorgen stopten in Blankenberge de eerste trams aan de nieuwe tramhalte ‘Maritieme Zone’. “Een eerste ingreep die kadert in onze samenwerkingsovereenkomst met De Lijn, om tot een betere spreiding van de tramhaltes te komen op ons grondgebied”, zegt schepen voor Mobiliteit Sandy Buysschaert (CD&V).

Met de haltes Markt, Station, Pier, Sea Life en Duinse Polders erbij, zijn er nu tijdelijk zes haltes in Blankenberge. Zodra de werken in de A. Ruzettelaan van start gaan, worden dat er opnieuw vijf, want de haltes Sea Life en Pier worden dan samengevoegd.

“Het aantal tramhaltes in Blankenberge blijft dus gelijk maar we optimaliseren de spreiding. De westkant van Blankenberge wordt met deze nieuwe halte aanzienlijk bereikbaarder per kusttram. Reizigers, toeristen, inwoners; iedereen profiteert mee”, stelt Karen Van der Sype van De Lijn.

Extra vervoersmogelijkheid

De bewoners van de aanliggende woonwijk hebben lang geijverd voor de nieuwe halte aan de Grote Edestraat. “Voor hen is dit een extra vervoersmogelijkheid. Daarnaast is de nieuwe halte een extra troef om onze randparkings te promoten, en ze is ook goed voor de aanwezige bedrijvigheid in de buurt”, zegt schepen voor Mobiliteit Sandy Buysschaert (CD&V).

Volgens De Lijn zal een betere spreiding van de tramhaltes, in combinatie met het verhoogde comfort van de halte-accommodatie bijdragen tot een duurzamer verplaatsingsgedrag. “Ook de nieuwe kusttram Zeelijner is een mooie surplus”, zegt woordvoerster Karen Van der Sype. (WK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.