Er komen twee extra sporen bij tussen Brugge en Gent om de capaciteit te verhogen. Infrabel en NMBS zijn in augustus begonnen met deze werken. Vanaf 1 oktober zullen het stationsplein, de huidige perrons en de onderdoorgangen niet meer toegankelijk zijn. De perrons worden tijdelijk verplaatst naar de andere kant van de Wingene Steenweg. Horecazaak De Zevende Hemel blijft toegankelijk met de fiets of te voet. Bezoekers kunnen parkeren op de nieuwe parking op de site van de voormalige zaal Reigerlo.

Voor de reizigers staan er tijdelijke fietsenstallingen op het grasplein langs de H. d'Ydewallestraat en aan het perron kant park Bloemendale. De mensen die met de wagen komen, kunnen hun auto parkeren op de huidige parking aan de H. d'Ydewallestraat. Vanaf 1 oktober kan er ook geparkeerd worden op nieuwe parking vlakbij het perron (t.h.v. de vroegere goederenkoer). Reizigers kunnen te voet van het ene perron naar het andere via de spoorwegbrug. Hiervoor zijn er op de helling van de brug veilige trappen voorzien.

Volgens de huidige planning zou de stationsomgeving volledig vernieuwd zijn tegen het voorjaar van 2021. Vanaf dan is het stationsplein opnieuw toegankelijk.

Er komen twee extra sporen bij tussen Brugge en Gent om de capaciteit te verhogen. Infrabel en NMBS zijn in augustus begonnen met deze werken. Vanaf 1 oktober zullen het stationsplein, de huidige perrons en de onderdoorgangen niet meer toegankelijk zijn. De perrons worden tijdelijk verplaatst naar de andere kant van de Wingene Steenweg. Horecazaak De Zevende Hemel blijft toegankelijk met de fiets of te voet. Bezoekers kunnen parkeren op de nieuwe parking op de site van de voormalige zaal Reigerlo.Voor de reizigers staan er tijdelijke fietsenstallingen op het grasplein langs de H. d'Ydewallestraat en aan het perron kant park Bloemendale. De mensen die met de wagen komen, kunnen hun auto parkeren op de huidige parking aan de H. d'Ydewallestraat. Vanaf 1 oktober kan er ook geparkeerd worden op nieuwe parking vlakbij het perron (t.h.v. de vroegere goederenkoer). Reizigers kunnen te voet van het ene perron naar het andere via de spoorwegbrug. Hiervoor zijn er op de helling van de brug veilige trappen voorzien.Volgens de huidige planning zou de stationsomgeving volledig vernieuwd zijn tegen het voorjaar van 2021. Vanaf dan is het stationsplein opnieuw toegankelijk.