Nieuwe straatnaamborden zijn er eindelijk

Burgemeester Youro Casier en CD&V-schepen Tom Durnez. © (foto MPM)
Redactie KW

Vanaf december starten medewerkers van Westlandia Ieper met het vervangen van de straatnaamborden in Wervik. Tegen het einde van de winter zullen maar liefst 911 straatnaamborden vervangen zijn. Veel straatnaamborden zijn er heel slecht aan toe en quasi onleesbaar. Er is al jarenlang sprake van de vervanging.

De aankoop van de nieuwe straatnaamborden is gegund aan de firma Imapres uit Ieper, voor een bedrag van 40.439,56 euro, btw inbegrepen. De levertermijn is vier weken. Kostprijs voor het vervangen is 16.927,48 euro, btw inbegrepen. Burgemeester Youro Casier (Vooruit) verving het straatnaambord aan de gevel van het stadhuis op het Sint-Maartensplein.

Keuze uit twee ontwerpen

Tijdens corona waren het zwembad Leie en de sportcentra een tijdlang gesloten. Redders en zaalwachters maakte toen een inventaris van de bestaande straatnaamborden. “Voor de opmaak van het ontwerp werden lokale ontwerpers uitgenodigd”, zegt de burgemeester. “Uit de ingediende ontwerpen koos het schepencollege twee ontwerpen uit.”

“De inwoners kregen vorig jaar in juni de mogelijkheid om hun keuze te maken. In totaal werd 433 keer gestemd, waarvan 267 keer op het weerhouden ontwerp dat nu dus in productie gaat. De opmaak van het nieuwe ontwerp is van de firma Viewpoint uit Geluveld.”

Niet meer leesbaar

Vooral het laatste jaar zijn veel straatnaamborden verslechterd. “Straatnaamborden worden niet meer vervangen, staan er geplooid, afgeleefd en moedeloos bij”, liet fractieleider Sanne Vantomme (N-VA) bijna drie jaar geleden tijdens de gemeenteraad horen.

“Het is hoog tijd dat de borden vervangen worden”, zegt schepen Tom Durnez (CD&V) terecht. “Er is de vorige jaren veel over gepraat geweest maar ondertussen zijn veel borden niet meer leesbaar of zelfs verdwenen. Het is één van de dossiers waar we snel werk hebben van gemaakt. Dit is in het belang van de veiligheid en de netheid van onze stad. Blij dat we kunnen beginnen met de uitvoering.” (EDB)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier