https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Nieuwe perrons in Beernem station in gebruik genomen: “Station wordt veilig mobiliteitshub”

Burgemeester Jos Sypré op het nieuwe perron. (foto AVH)
Burgemeester Jos Sypré op het nieuwe perron. (foto AVH)
Arno Van Haverbeke
Arno Van Haverbeke Medewerker KW

De werken aan de nieuwe stationsomgeving in Beernem vorderen nu snel. Begin deze week werden de nieuwe perrons in gebruik genomen. Die zijn hoger en meer comfortabel dan vroeger. De omgeving van het station wordt nu verder aangelegd, alles zou dit najaar klaar moeten zijn.

Om van het ene perron naar het andere te stappen, gebruikt men voorlopig nog de tijdelijke trappen. Vanaf september zullen de pendelaars dan gebruik kunnen maken van de nieuwe onderdoorgang onder de sporen. Infrabel en NMBS zijn sinds begin 2019 bezig met de aanleg van een derde en vierde spoor tussen Gent en Brugge. Er komt niet enkel een verdubbeling van de sporen, ook de stationsomgeving is volledig aangepakt.

De nieuwe omgeving van het station zal niet meer te vergelijken zijn met de oude stationsomgeving: “Er komen uitgebreide fietsenstallingen langs de hellingen die naar en van het station lopen. Daarnaast komt er ook infrastructuur voor deelwagens, een busparking en een fietspunt. Daar kunnen mensen terecht voor kleine herstellingen aan hun fietsen”, vertelt burgemeester Jos Sypré, bevoegd voor Mobiliteit.

Nieuwe parkings

Ook auto’s kunnen aan het station terecht, er zijn drie nieuwe parkings. “Door al die vernieuwingen willen we van dit punt een mobiliteitshub maken, met ruimte voor fietsers, auto’s, deelwagens en natuurlijk het openbaar vervoer. Eens de stationsomgeving klaar is, vatten we de werken aan het zwarte kruispunt hiernaast en het wegdek van de brug aan. Op die manier wordt alles hier veel veiliger, dat is broodnodig”, gaat Sypré verder.

De burgemeester benadrukt ook zijn dankbaarheid naar de omwonenden. “Zij hebben het hier de voorbije jaren zwaar te verduren gehad. Soms begonnen de werken heel vroeg ‘s morgens en gingen ze heel lang door.” In het midden van het plein naast de perrons, wordt plaats vrijgehouden. Dat wil de burgemeester beschikbaar houden voor evenementen. “Door daar geen bomen te voorzien, maken we plaats om er af en toe een tent op te trekken en eventueel kermissen te laten plaatsvinden.” De hele mobiliteitshub moet in de regio zo’n 50.000 mensen bereiken.

(AVH)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.