Het gaat hier om een fietsverbinding, inclusief tunnel, van 3,45 m breed over een afstand van 150 m, onder de Wielsbekesestraat op de rechteroever van het kanaal Roeselate-Leie. De doorgang zorgt voor een veilige fietsverbinding langs de drietrapssluis tussen het jaagpad van het kanaal Roeselare-Leie en het jaagpad van de Leie. Ook de brug over het kanaal langs de Wielsbekestraat werd aangepast met een volledig nieuwe bovenbouw, nieuwe voegen en waterdichtingen. Daarnaast werden de fietspaden over de brug heraangelegd in beton.

Burgemeester Jan Stevens had het in zijn toespraak over een ontzettend druk fietsverkeer dat gretig gebruik maakt van beide jaagpaden. "Dit sas hier vormt een knooppunt waarop liefst 4 vertakkingen van goed uitgeruste jaagpaden samen komen. Het fietsen over dit knooppunt biedt een imposant uitzicht op de immense houten sluisdeuren. In het project werd ongeveer 1 miljoen euro geïnvesteerd. De financiële input van de gemeente zelf bleef beperkt tot het aanbrengen van de verlichting. De investering werd gedragen door de Vlaamse Waterweg en de provincie West-Vlaanderen. Hoe dan ook: dit project verbetert aanzienlijk de veiligheid voor de talrijke fietsers. Op de foto het inrijden van fietstunnel door de genodigden en plaatselijke wielertoeristen.

(CLY-foto Julien Cluyse)

Het gaat hier om een fietsverbinding, inclusief tunnel, van 3,45 m breed over een afstand van 150 m, onder de Wielsbekesestraat op de rechteroever van het kanaal Roeselate-Leie. De doorgang zorgt voor een veilige fietsverbinding langs de drietrapssluis tussen het jaagpad van het kanaal Roeselare-Leie en het jaagpad van de Leie. Ook de brug over het kanaal langs de Wielsbekestraat werd aangepast met een volledig nieuwe bovenbouw, nieuwe voegen en waterdichtingen. Daarnaast werden de fietspaden over de brug heraangelegd in beton.Burgemeester Jan Stevens had het in zijn toespraak over een ontzettend druk fietsverkeer dat gretig gebruik maakt van beide jaagpaden. "Dit sas hier vormt een knooppunt waarop liefst 4 vertakkingen van goed uitgeruste jaagpaden samen komen. Het fietsen over dit knooppunt biedt een imposant uitzicht op de immense houten sluisdeuren. In het project werd ongeveer 1 miljoen euro geïnvesteerd. De financiële input van de gemeente zelf bleef beperkt tot het aanbrengen van de verlichting. De investering werd gedragen door de Vlaamse Waterweg en de provincie West-Vlaanderen. Hoe dan ook: dit project verbetert aanzienlijk de veiligheid voor de talrijke fietsers. Op de foto het inrijden van fietstunnel door de genodigden en plaatselijke wielertoeristen.(CLY-foto Julien Cluyse)